onsdag 21 november 2007

GRATTIS TOMTEMORS JULBLOGG 1 ÅR!

Detta ska vi fira och det gör vi 21:00 framför tv:n ikväll. Då ska vi se "Leilas Jul" på TV4+ som är det första av fem delar.





Kocken Leila Lindholm bakar julens alla bakverk och sötsaker i ett stort och mysigt sekelskifteskök. Det blir en jul där det doftar av nejlika och glögg, och där brasan sprakar bredvid granen som dignar av kulor och glitter.
Bild och info: www.tv4.se

tisdag 20 november 2007

Anne julvärd '07


Anne Lundberg som är julvärd för i år hälsar att hennes ambition är att "skapa en glad kväll med litet klurigheter och en eller annan överraskning – kanske litet klipp ur arkivet, kanske någon som dyker upp i studion."

Källa och bild: http://sydsvenskan.se/jul/article281147.ece

09:15 avslöjas årets julvärd på SVT 1

Jag jobbar så det får bli ett sent inlägg om årets julvärd...

fredag 16 november 2007

Julklappsrim

Sydsvenskan tipsar om fem webbsidor som hjälper dig med julklappsrim. Jag har alltid problem med att komma på rim till mina julklappar som jag ska ge bort. Det slutar ofta med bara rim till min lillasyster och alla andra får bli utan. Detta år ska jag leta på nätet efter hjälp.

PS. Glöm inte att Blossa 07 släpps på systemet idag!!!

tisdag 13 november 2007

GPS-mottagare

Årets julklapp 2007 = GPS-mottagare

söndag 11 november 2007

Vem blir årets julvärd 2007?

SVT vill inte avslöja årets julvärd ännu men personen är redan utsedd! Efter Arne Weise har det varit en man ett år och en kvinna nästa år. Lotta Bromé var det 2003, Ernst Kirchsteiger år 2004, 2005 var det Blossom Taintons tur och förra året Ingar Oldsberg. Jag hoppas på att det ska vara Ingvar Oldsberg varje år eftersom man får samma myskänsla av honom som man fick av Arne Weise. SVTs presschef hälsar att det kommer dröja "ett par veckor" till innan de avslöjar årets julvärd.

torsdag 8 november 2007

03, 04, 05, 06, 07...


Dessa underbart fina flaskor bor hemma hos mig nu. De är så söta ihop så jag ska nog spara dem istället för att dricka upp dem!

Julens snask är här

Något som hör julen till är alla goda klassiker som görs om för att passa julen. Två exempel är Pågens gifflar som bakas med saffran och GB's Sandwich i pepparkakssmak. Mums!


onsdag 7 november 2007

Julpost 2007

Titta så mysiga julfrimäke vi ska få i år, bra gjort posten!
* * *
År 2007 skulle Astrid Lindgren fyllt 100 år, vilket Posten uppmärksammar med fina julfrimärken. Motiven i häftet baseras på illustrationer av Ilon Wikland och är hämtade från berättelserna om Madicken och Lotta på Bråkmakargatan. På rullfrimärket ser vi Ingrid Vang Nymans illustration av Pippi Långstrump när hon bakar pepparkakor på golvet i Villa Villekulla. (Se bilden ovan)

Sista dagen för inrikes julpost i år är fredagen den 14:e december!

tisdag 6 november 2007

Nya julfilmer för julen 2007!

Steve Finch har i alla år lyst upp tillvaron i juletid för grannarna genom sina överdådiga juldekorationer. Men i år får han konkurrens av den nyinflyttade Buddy Hall och det blir en giganternas kamp när de båda mäter sina krafter - i watt och kreativitet. "En lysande jul" kommer ut på DVD 12/12-07

Dennis Mitchell gör en lista som han dubbelkollar, trippelkollar den och mer. Målet är att hitta den perfekta julklappen till sin granne Mr Wilson. Det krävs ett mindre mirakel för att lyckas."A Dennis the Menace Christmas" kommer ut på DVD 21/11

Den här gången måste Tomten kämpa för att hålla sin familj lycklig, samtidigt som han hindrar den onde snögubben Jack Frosts onda planer på att ta över julen. "Nu är det jul igen 3" kommer ut på DVD 14/12-07

Bilder och info kommer från www.videomix.se

lördag 3 november 2007

Julmusik och annat mys


Igår var jag och beställde Blossas paket med fem flaskor glögg, jag tror att det var år 2003-2007. Första advent närmar sig med stormfart och jag känner för att förbereda mer och mer. I år har jag redan köpt tre jultidningar: Allers, Drömhem och trädgård samt Amelia. Det ska bli mysigt att sätta sig och läsa igenom tidningarna med lite glögg i handen. Vad saknas det då? Jo julmusik! Förra året köpte jag Frank Sinatras och Mariah Careys julskivor så i år blev det Celine Dions och Destiny Child's versioner. Julmusik är en stor del av julen tycker jag. Nu vill jag veta: Vilka är era favoriter?

torsdag 1 november 2007

November


Kram på er alla julälskare! Hoppas att ni myser med era jultidningar. Nu är det 1 november och om drygt en månad börjar julen på riktigt!