onsdag 3 december 2008

Julens spel

Jag har njutit av julen...
I lördags bar vi ner alla julsaker från vinden och började pynta. Jag tog fram mina julskivor för första gången i år och lyssnade på Mariah Careys julskiva. Vi har även drukit årets första glögg och ätit årets första lussekatter. Det har varit så mysigt attt bara kunna njuta av julen utan att stressa. Jag har köpt julklappar men bara till en person. Detta gjorde jag i söndags när det var skyltsöndag. Det var jättemysigt i stan den dagen och det var även första advent så det blev ännu mer julmys när vi kom hem. Det bästa av allt är att det snöar!!! Jag är så tacksam för snön, det är så vackert och mysigt.
Vad har ni haft för er?
Jag vill köpa ett sällskapsspel som julklapp till hela familjen. Vi brukar alltid spela på Lillejulafton eller på kvällen på julafton. Sydsvenskan har betygsatt några spel och här kan ni läsa vad de tyckte, kanske blir det någon av de spelen. Tipsa gärna om ni vet något bra spel!

6 kommentarer:

Snöflingan sa...

Vilken härlig dag du hade - fler såna, det blir man lycklig av!
Jag älskar spelet "Värsta språket" lite variation men ganska intelligent ändå. Pictionary är annars en klassiker som åker fram till jul. Sen måste jag slå ett slag för Cluedo - deckarspelet som faktiskt är väldigt bra det också. Är man bara 2 spelare skulle jag välja "Master mind".
Ett annat slags spel jag gillar är Coronne - du vet med små röda och gröna ringar som man ska skjuta ned i 4 i spelbordet nedsänkta skålar mha en kö. Godkväll, nu börjar Grey's Anatomy :)

Nina sa...

Hej!
Här kommer ett tips om ett sällskapsspel perfekt till jul!
Det är Trivial Pursuit - Disney - Sällskapsspel!
Världens populäraste frågespel kombineras med de mest omtyckta familjefilmerna i denna magiska TP Disney utgåva. Frågorna handlar om filmerna från Musse Pigg till Pirates of the Carribean. Till varje fråga finns bilder till Disney-filmen. Finns frågor till både vuxna och till barn. Perfekt spel för hela familjen.
Denna ska vi spela denna julen!

Mvh Nina!

Roger sa...

Hej,
Här kommer ytterligare ett tips om ett riktigt roligt sällskapsspel.
Risky Business (www.spelikubik.se) - det är ett frågespel med extra grejer som att man kan bluffa och slänga ut varandra. Kul att det går att vinna även om man inte har svaret på alla frågor.

Tomtemor sa...

Tack för alla tipsen! Hur ska jag nu kunna välja? Jag tyckte att alla spelen låter bra...

Hanneles jul sa...

Spel är kul.

Anonym sa...

"Cluedo" och "Med andra ord" är dom spel våra barn gillar mest- för tillfället.

Vi har alltid speltid sent på julaftonskvällen, det är så mysigt.