måndag 3 september 2012

September! Officiellt höst :)

Det är verkligen inte konstigt eller underligt att julen är älskad av så många. Tänk på alla smaker som exempelvis kanel, kardemumma och saffran. Glögg och julmust är mina dryckesfavoriter under juletid. Maten då, åh maten är nog det bästa med julen. Inte bara att äta allt det goda som skinka och sill utan planeringen och tillagningen. Så underbara dofter som sprids! Julbaket men framförallt julgodiset som har en speciell plats i mitt hjärta! Att man lägger ner tid på att umgås med familjen. Titta på julfimer, lyssna på julmusik, julpyssla och så mycket mycket mer...
Ja nu när september är här så börjar min hjärna att längta efter och planera julen. Jag längtar väldigt mycket efter att baka och pyssla för visst gör man inte det under vår och sommarmånaderna? Det är kanske inte så konstigt då man hellre är ute men det ska bli mysigt att sitta inne med sin kopp kaffe och skriva listor, planera och längta efter jultiden. Kan ni inte tipsa om något "juligt" man kan göra på hösten utan att man blir inspärrad :)

8 kommentarer:

Amandas jul sa...

Kul att du är tillbaka! :) Jag brukar dricka en massa te hela hösten, finns det nåt bättre??

Fröken Nattfrost sa...

Ja ÄNTLIGEN september! Både höst, väntan på jul, och det att jag faktiskt ska bli mamma nu denna månad. :)

Erica AKA Tomtens dotter sa...

Tja man kan ju få ut och samla mossa, kottar och annat krafs att spara till julgrupperna. Både pyssel och ute :-) plocka slånbär och göra likör. Plocka paradisäpplen och göra gelé. Tillexempel.

Anonym sa...

längrtar så mycket !!!!!!!!!!!!!!

Maries strålande jul sa...

Visst får man börja planera julen i september ;)

Anonym sa...

Julen brukar jag börja längta efter nu när hösten kommer.. Man kan ju t.ex. börja härja runt på loppisar å leta tomtar för att få hösten att gå snabbare!
/J
http://doppespad.bloggo.nu/

Linda sa...

Längtar oxå efter julen...

Jag har börjat göra julkort, det är ju en del att pyssla med så det måste man börja med i tid :-)...

Kram Linda

Tomtemor sa...

Ja Amanda det har du rätt i, jag brukar köpa kanelte eftersom det smakar jul :)

Grattis Nattfrost!!!

Tack Erica, hittade kottar på min vanliga promenadsträcka. Tänk att jag aldrig lagt märke till det tidigare.