tisdag 19 december 2006

Det är mindre än 4,5 dagar kvar till julafton! En lista...


1. Hur mycket glögg har du hunnit dricka denna säsong?
Inte en droppe, skandal! Nej, men jag brukar inte dricka mycket glögg före julafton så det är inget ovanligt. På fredag blir det glöggpremiär för min del och nästa gång blir julafton, såklart!
2. Vad har du i din julgran?
En julstjärna i guld på julgranstoppen, över 100 julkulor i rött och guld i varierande storlekar samt 400 små vita ljus. Under min äkta kungsgran ligger julklapparna såklart!
3. Beskriv din typiska julafton.
Vaknar hemma hos föräldrarna till lukten av att mamma förbereder julmaten. Väcker alla som fortfarande sover. Bäddar sängar och plockar undan så att det ska vara fint till julmiddagen. Äter frukost med hela familjen och alla får en gemensam julklapp av mamma som varje år köper ett sällskapsspel så att vi ska ha kul och inte tjata om att få öppna julklapparna redan nu. Spelar eller hjälper mamma i köket. Dukar till middagen och gör det så juligt som möjligt vid matsalsbordet. Tittar på Kalle Anka, dricker glögg samt äter pepparkakor och julgodis. Äter julbord-Öppnar julklappar-Spelar mer sällskapsspel-Äter gröt-Ännu mer sällskaps spel-Äter ostbricka, fruktbricka och Alladin choklad. Slut för i år!
Tomtemor ber Mimmi, Tomtens dotter och Juligt att göra samma lista.