måndag 15 oktober 2007

Chokladtryffel med Baileys



Recept från Allers Julmagasin 2007
ca 25 st

1 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
1 msk Baileys
ca i msk kakao till garnering




  1. Koka upp grädden i en kastul med tjock botten.
  2. Bryt blockchockladen i mindre bitar och låt den smälta ner i grädden.
  3. Smaksätt chockladen med Baileys och låt sedan smeten stelna.
  4. Forma kulor av ca 1 msk smet och rulla dem därefter i kakao. Förvara tryfflarna svalt i burk med lock.

4 kommentarer:

Sofie sa...

Å, det här ska jag prova! Men.. jag har bara mint-baileys hemma, tror du att det går lika bra? Tack för tipset! =)

Tomtemor sa...

Det går säkert jättebra!

Marsch sa...

Åh, gissa om jag ska baka!

Tomtemor sa...

Marsch: Visst blir man sugen på att sätta igång med julbak direkt! Jag ska leta fram receptet till julpajen också.