söndag 24 oktober 2010

IKEA Jul 2010

Hej alla! Jag har varit borta länge känner jag. Imorse vaknade jag med en enorm julkänsla, det var ett underbart sätt att vakna på. När jag tog min mobiltelefon från nattduksbordet såg jag att det är den 24 oktober idag. Det betyder att det endast är två månader kvar till julafton men ännu bättre: det är bara drygt en månad kvar till första advent! Närmare bestämt är det idag fem veckor kvar till det äntligen är ok med pynt, julmusik, julbak etc etc.

I år tycker jag att många har pratat om att julen har tagits fram för tidigt detta år. Jag förstår ingenting? Tidigare år har IKEA startat i september och andra affärer i början på oktober men i år har jag inte sett julsaker ute i affärerna. Denna helg hade de spärrat av i min närmaste affär för att ta fram julpyntet. Slutet på oktober är rimligt tycker jag. Då har man en månad på sig att gå och längta och köpa till det man behöver inför advent. Vad tycker ni?

På tal om IKEA så har jag letat efter deras julsaker på deras hemsida. Jag har för mig att det tidigare år bara har hetat ett namn. Alltså att alla julsaker har hetat exempelvis KALLT men jag kan ha fel för mig... Nedan har jag sammanställt vad jag har kunnat hitta på deras hemsida. Klicka på namnet så kommer ni till hemsidan.

KALLT: Ljusstakar, ljusslingor mm
SNÖVITA: Julgransdekoration,presentpapper, snören
NYSNÖ: Servetter och porslin med julmotiv
SMYCKA och FEJKA: Konstgjorda julblommor
JULRIM: Jul till badrummet
KARDEMUMMA: Krukor och skålar
SNÖRIK: Kakformar och -burkar

3 kommentarer:

Therese sa...

Jag har inte varit på IKEA än, men jag tycker överallt att det är väldigt nyligen jag själv börjat se jultendenser i affärerna. Håller nog med dig om att det kändes tidigare förra året, men jag vet inte.
Etiketterna (den översta bilden) gillar jag, de brukar jag använda. :)

Tess sa...

Visst är det härligt att alla julsaker har börjat komma nu? :)
Jag tycker Ikea har en hel del fint i form av julpynt i år. Tur att man bor rätt nära! ;)

Elin - Julbloggen sa...

Jag ska nog ta en sväng till IKEA snart...