söndag 9 oktober 2011

Afrikas horn

Jag får perspektiv på livet när jag sitter i mitt kök och skriver enorma matlistor på allt som vi ska äta til julen. Det ska bakas, julgodis ska göras och allt är så julmysigt och fint. Samtidigt finns det barn som har svält varenda sekund av deras liv. Därför väljer min familj och jag att i år skänka pengar till Afrikas horn och jag hoppas att ni, mina fina läsare kanske också kan skänka en slant. Det finns många bra organisationer som tar emot donationer. Se nedan för exempel. Det behöver inte vara stora summor. Tror att de flesta tar vilken summa som helts. Annars brukar det gå bra med 50 kronor.
Läkare utan gränser


6 kommentarer:

Jul i Laloland sa...

Jag håller med dig-tänkvärda tankar mitt i ens eget julplanerande.
Jag arbetar som SFI-lärare och har den här terminen fått möta svälten på Afrikans horn på "nära håll" då vi har många deltagare från Somalia och får ta del av deras historier och deras kvarvarande familjers historier.
Det är så svårt att känna att det man gör är tillräckligt, men att stödja någon organisation är ändå något bra och hjälpande i längden.
I år skippar jag en del julklappar och julmat och lägger pengarna på matpaket hos Unicef istället.

TinaGustafsson.com sa...

Kanonbra sak att göra!!!

Tomtemor sa...

Underbart att läsa Laloland!

Marianne sa...

Åh, vad glad jag blev när jag hittade din blogg. Sökte på julbloggar för attr se om nån var igång än. Och du har ju varit igång länge. Nu har jag fått julkänsla och kollar vidare.

Jul hos Tess sa...

Vad fint gjort. Det är lätt att glömma under alla julhärligheter hur många som inte har samma möjligheter som vi.

Josefine sa...

Hej! Tack för inspirationen, har nu donerat till 5 olika :-)
Både jag o sambon!
Mysig blogg du har!
Kram Josefine