tomtemorsjulblogg@hotmail.com
Recept??
Recept:Ingredienser: 250 g pepparkaksdeg Fyllning: 2 dl vispgrädde 1 dlkesella gourmet 2 msk socker 0,5 st apelsin(er), strimlat skal och pressad saft 1 msk citruslikör, ev Tillagning: 1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna. 2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm. 3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna. 4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör.5. Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".Recept & bild kommer från Tasteline.
Skicka en kommentar
2 kommentarer:
Recept??
Recept:
Ingredienser:
250 g pepparkaksdeg
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dlkesella gourmet
2 msk socker
0,5 st apelsin(er), strimlat skal och pressad saft
1 msk citruslikör, ev
Tillagning:
1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.
3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.
4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör.
5. Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".
Recept & bild kommer från Tasteline.
Skicka en kommentar