onsdag 22 november 2006

Julpaj


Jag har precis kommit på vad jag ska ta hem till föräldrarna. Denna vackra och säkert goda pepparkakspaj med apelsinkräm.

2 kommentarer:

Marsch sa...

Recept??

Tomtemor sa...

Recept:

Ingredienser:
250 g pepparkaksdeg
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dlkesella gourmet
2 msk socker
0,5 st apelsin(er), strimlat skal och pressad saft
1 msk citruslikör, ev

Tillagning:

1. Smörj noga en slät form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och 3 cm upp på kanterna.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Låt formen stå i kylen tills ugnen är varm.

3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt det svalna och lossa det runt kanterna.

4. Vispa grädden hårt. Rör ner kesella, socker, apelsinskal och -saft och ev likör.

5. Häll krämen i pajskalet och garnera ev med citronmeliss och skivad citrusfukt så som "kumqvat".

Recept & bild kommer från Tasteline.