lördag 18 oktober 2008

Hur pyntar ni?


Det märks kanske att min stil på julen är inspirerad av den amerikanska Disneyjulen, om man kan kalla den så. Jag älskar stora julgranar, färgerna ska vara i rött och guld, tomten för mig är inte gårdstomten utan Coca-Colas version som åker ner för skorstenar. Samtidigt älskar jag det svenska sättet att fira jul men just inredningen, dekorationen och pynt får mer än gärna vara amerikanskt. Hur pyntar ni? I min närhet finns det några som kör allt i vitt med änglar, de som håller det väldigt stilrent med enbart lite ljus i fönstret och så finns de som byter färgtema ofta. Det hade varit kul om ni berättar lite hur ert hem ser ut under julen. Är det många som hör av sig så gör jag om det till ett inlägg kanske.

10 kommentarer:

Andreas och Lisa sa...

Kul att man hittar lite andra entusiaster när det gäller julen.. som dessutom börjar blogga redan nu =)

Både jag och min man älskar julpynt men hur vi pyntar varierar nog lite från år till år. Vårt mål är att pynta till hela lägenheten så man kommer i stämning och varje år kommer massa nya idéer. Men mycket röda detaljer är nog genomgående då det är en så lätt sak att använda för att få julstämning. I år blir det extra spännande i vår nya stora lägenhet med 4 meter i tak.. vi har redan börjat planera den gigantiskt stora granen som ska stå vid öppna spisen ;)

CrimsonAnna sa...

Jag kör en ganska modern stil. Har ingen gran utan fokuserar på ljusen. Har en underbar adventsstjärna i "Crystal-wire" som är lika snygg släckt. Mitt matbord från Ikea är i glas och metall med en hylla under skivan så där lägger jag glitter och det ser strålande ut i stearinljussken.

I år känner jag mig mer julpeppad än vanligt. Grubblar på vilket färgtema jag ska ha-vitt oc hsvart blir det iaf-så det blir accentfärgen guld/silver, blått eller mörkgrönt (ev tillsammans med guld). Jag har rött året runt så det blir mer avbräck med vitt. Måste få berätta om min adventstradition-min ljusstake är i mörkgrönt glas i form av en gran. Varje år byter jag färg på ljusen. Det är ngt jag ser fram emot.

Gustav sa...

Jag tycker också mer om den amerikanska julen!
Här hemma har vi väääldigt mycket julpynt kan jag säga, och en stor riktig julgran mitt i vardagsrummet med fullt av glitter och röda julkulor!
Nu längtar jag ju bara ännu mer efter julen :P

Jenni sa...

Jag älskar också disney julteman! Det är mysigast. :) Helst hade man sett att man hade två små ekorrar i granen också. :)

Hemma hos familjen brukar vi välja ett "färgtema" när vi klär granen och lägger dukar på borden och hänger upp nya gardiner. tex rött/guld, eller blått/vitt, rött/guld/grönt och liknande. Det blir variation varje år men ändå genomtänkt och fint. :)
Och självklart har vi tomtar överallt i varje vrå och fönster! :)

lotta sa...

Jag vill ha det ganska enkelt och "gammalsvenskt", om man kan beskriva det så. En gran med glitter, röda kulor, ljus, halmbockar, flagg-girlanger (stavas det så?)och stjärna i toppen. Adventsljusstakar och stjärnor i fönstren samt några gamla favorittomtar här och där.
För att vara den julälskare jag är håller jag nog ändå pyntandet ganska måttligt. Men det brukar bli härligt mysigt och juligt ändå!

tomtenissan sa...

Jag gillar både amerikansk disneystil och gammaldags svensk jul..Det ska vara MYCKET julpynt, men strukturerat, så det inte ser ut som om det har skett en julexplosion.. Men absolut julgardiner, elljusstakar, adventsstjärnor, adventsljusstake med mossa och en stor, tät gran :)

Klär granen lite olika varje år.. Förra julen blev den väldigt stilren, med kulor i rött, guld och "grangrönt" samt glitter och stjärna.

Bor fortfarande hemma (fattig student som man är)så då kan jag ju inte bestämma över allt pynt, men när jag flyttar hemifrån blir det andra bullar! :)

Anonym sa...

Tror du just beskrev min julstil :)
Jag älskar "disney jul" stilen om man kan kalla det så. Stora maffiga julgranar, rött guld och grönt. Coca cola tomten är rikig julkänsla =) Mycket amerikanskt gillar jag, dom är så där over the top, och helt julgalna! Dock ska det vara stjärna på granens topp och ingen ängel!

Tomtemor sa...

Så mysigt att läsa om hur andra pyntar!

Jennie sa...

Hej, jag heter Jennie tror inte jag vart inne här förut men nu så =) I år hade jag tänkt att vi ska ha en vit, blå och silver jul. Hittade fina julgranskulor sjärnor hjärtan och diverse i olika blå nyanser tror det kommer bli fint.

Tomtemor sa...

Så kul att du hittade hit Jennie =)

Jag tror att det kommer att bli jättefint med den färgkombinationen!